turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

A.G.S.hozzászólásai | válasz erre | 2021.10.08 19:29:25 (4261)
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, a g:hu+ tényleg jó, de...

Sikerült egy majdnem jó megoldást találnom ORUX-ra. Amit tud: a térképen offline mutatja a (oruxba letöltött gpx) geoládákat, külön kérés nélkül, vagyis ugyanúgy jelenik meg, mint bármely más ikon a térképen. Bármelyik offline mapsforge térképpel működik, bármely sminken. Jelenleg már csak a részletes infókhoz kell a g:hu+-t használnom, de ez így nem gond, mert az oruxot nézve már látom, hogy van-e a környéken láda.

A trükk, hogy az iránypontokból KML réteget kell készíteni (oruxban), majd ezt bekapcsolni. Az Oruxmaps/Pont beállítások menüben beállítható, hogy milyen nagyítástól jelenjenek meg a láda ikonok és/vagy a nevük (nekem 15 a jó érték). Nem "normál" pontok, vagyis nem tűnnek el amikor töröljük az esetlegesen beállított pontokat vagy útvonalat. Sajnos a láda ikonjára kattintva még csak a név és a koordináták jelennek meg, olyan részletes infók mint a g:hu+ban nem, de iránypontnak beállítható és ide tud navigálni (offline), brouter nélkül is (a beépített Graphhopper tervezővel). A linken van egy képernyőmentés, hogyan is néz ki:

https://drive.google.com/file/d/1WuY6NoyDYCe7D3qTmI8T-r4qpQKvOegA/view?usp=sharing

A megoldást nem én találtam ki, hanem egy ausztrál fórumban találtam:
https://bushwalk.com/forum/viewtopic.php?t=26041
[előzmény: (4254) A.G.S., 2021.10.07 17:50:46]

A.G.S.hozzászólásai | válasz erre | 2021.10.07 17:50:46 (4254)
Sziasztok!

Elnézést, ha hosszú amit írok, de szeretném egyértelműen elmondani a kérdésemet.

2011-ben vásároltam egy Sony Xperia Go telefont (Android 2.3.7), amire Navitel 5.0.2.721 szoftvert telepítettem. Sajnos a pontos letöltési helyre már nem emlékszem, de az szinte biztos hogy innen, vagy a turistautak-ról szereztem hozzá Magyarország turistatérképet (vagy a navitel-es peter68-ról, ami azóta megszűnt). A lényeg, hogy ez olyan térkép, amiben benne vannak a geoládák is, azokat nem telepítettem külön (nyilván akkori állapot, amikor a térképet telepítettem). Vagyis ha csak simán megyek az erdőben és nézem a térképet (offline!), akkor látom, ha van a képernyőn geoláda. Ha látom a láda ikont és a nevét (GC...), akkor rábökhetek, és ekkor megjelenik a ládáról egy nem is annyira rövid leírás, aminek az elején a "WAP"-os rész is megtalálható. Innen szoktam kinézni, pl. hogy "Kidőlt fa tövében", stb. Mindez ma is tökéletesen működik.

10 év után most vettem egy további telefont (Ulefone X7 Pro, Android 10), mert a Sony GO-nak a GPS-e sajnos nagyon lassan talál jelet. Erre is szerettem volna telepíteni az eddigi bevált rendszert, de úgy láttam, hogy a Navitel-el már nem érdemes szenvedni (a régi verziót nem tudom telepíteni, próbáltam). Ezért itt utánaolvasva ORUX-ot és Locust is telepítettem.

Általában nem ládázni, hanem túrázni járok, de ha útközben a térkép nézegetésekor látom hogy van láda, akkor megkeresem. A problémám az, hogy egyik szoftverben (Orux, Locus) sem tudom megoldani, hogy keresés nélkül, automatikusan látszódjanak a geoládák, mint a Navitelben. Van erre valami megoldás? (A láda listát letöltöttem Orux-ba, és tudom használni, de ehhez keresnem kell a láda listában.)

Szintén érdekelne, hogy arra milyen OFFLINE megoldás van, hogy a ládáról ne csak a minimális infót mutassa az ORUX, hanem a Navitelhez hasonlóan a láda "teljes" szövegét, ládaleírást.

(g:hu+ kipróbáltam itthon, de itt is keresni kell, és az igazi probléma az, hogy nem akarok 2 szoftvert egyszerre használni túrázás közben, hátha látok egy ládát...)

Nem tudom, hogy lehet ide képet betenni, ezért google drive-ra feltöltöttem két képernyő mentést a Navitelből. Az egyiken az látható, hogy milyen módon látható a geoláda a térképen, a másikon pedig az, hogy milyen szöveget mutat, ha a ládára rábökök.

https://drive.google.com/drive/folders/1bxKy2wik3_i40MSXe6PVzQ69gDC-axzu?usp=sharing

Előre is köszönöm a segítséget!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók