turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

A.G.S.hozzászólásai | válasz erre | 2021.10.08 09:26:58 (4258)
Köszönöm a tippet, kipróbáltam, és tényleg jó lenne, ha működne offline módon is.
(Értem én, hogy le tudom tölteni a térképet ha akarom pixelesen, de előre nem tudhatom, hogy hol fogok túrázni és mikor. Az útvonal tervezés is csak online működik, és a részletes térképek elég nagy helyet foglalnak egy mapsforge térképhez képest.)

Az útvonalterv nélkül még el lennék, de a mapsforge térképek használati lehetőségének hiánya számomra ezt az alkalmazást "használhatatlanná" teszik. Szóval a Geoládák tényleg jó app, de sajnos csak online. Egyébként igazad volt, pont olyan, mint amit keresek.
[előzmény: (4256) Parmerozpazepan, 2021.10.07 18:35:18]

Parmerozpazepanhozzászólásai | válasz erre | 2021.10.07 18:35:18 (4256)
Szerintem a Geoládák app teljesen jó arra, amit te szeretnél - túrázhatsz is a térkép segitségével (szvsz jobb a térkép funkciója, mint a g:hu-é), és ládákat is mutatja.
[előzmény: (4254) A.G.S., 2021.10.07 17:50:46]

A.G.S.hozzászólásai | válasz erre | 2021.10.07 17:50:46 (4254)
Sziasztok!

Elnézést, ha hosszú amit írok, de szeretném egyértelműen elmondani a kérdésemet.

2011-ben vásároltam egy Sony Xperia Go telefont (Android 2.3.7), amire Navitel 5.0.2.721 szoftvert telepítettem. Sajnos a pontos letöltési helyre már nem emlékszem, de az szinte biztos hogy innen, vagy a turistautak-ról szereztem hozzá Magyarország turistatérképet (vagy a navitel-es peter68-ról, ami azóta megszűnt). A lényeg, hogy ez olyan térkép, amiben benne vannak a geoládák is, azokat nem telepítettem külön (nyilván akkori állapot, amikor a térképet telepítettem). Vagyis ha csak simán megyek az erdőben és nézem a térképet (offline!), akkor látom, ha van a képernyőn geoláda. Ha látom a láda ikont és a nevét (GC...), akkor rábökhetek, és ekkor megjelenik a ládáról egy nem is annyira rövid leírás, aminek az elején a "WAP"-os rész is megtalálható. Innen szoktam kinézni, pl. hogy "Kidőlt fa tövében", stb. Mindez ma is tökéletesen működik.

10 év után most vettem egy további telefont (Ulefone X7 Pro, Android 10), mert a Sony GO-nak a GPS-e sajnos nagyon lassan talál jelet. Erre is szerettem volna telepíteni az eddigi bevált rendszert, de úgy láttam, hogy a Navitel-el már nem érdemes szenvedni (a régi verziót nem tudom telepíteni, próbáltam). Ezért itt utánaolvasva ORUX-ot és Locust is telepítettem.

Általában nem ládázni, hanem túrázni járok, de ha útközben a térkép nézegetésekor látom hogy van láda, akkor megkeresem. A problémám az, hogy egyik szoftverben (Orux, Locus) sem tudom megoldani, hogy keresés nélkül, automatikusan látszódjanak a geoládák, mint a Navitelben. Van erre valami megoldás? (A láda listát letöltöttem Orux-ba, és tudom használni, de ehhez keresnem kell a láda listában.)

Szintén érdekelne, hogy arra milyen OFFLINE megoldás van, hogy a ládáról ne csak a minimális infót mutassa az ORUX, hanem a Navitelhez hasonlóan a láda "teljes" szövegét, ládaleírást.

(g:hu+ kipróbáltam itthon, de itt is keresni kell, és az igazi probléma az, hogy nem akarok 2 szoftvert egyszerre használni túrázás közben, hátha látok egy ládát...)

Nem tudom, hogy lehet ide képet betenni, ezért google drive-ra feltöltöttem két képernyő mentést a Navitelből. Az egyiken az látható, hogy milyen módon látható a geoláda a térképen, a másikon pedig az, hogy milyen szöveget mutat, ha a ládára rábökök.

https://drive.google.com/drive/folders/1bxKy2wik3_i40MSXe6PVzQ69gDC-axzu?usp=sharing

Előre is köszönöm a segítséget!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók