turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2021.10.07 21:07:33 (4257)
A Geoládák alapból letölt minden ládáról annyi infót, hogy a térképen megjelenhessen és a popupban legyen meg a szükséges infó. Ezen kívül a ládák adatlapjának megnyitásakor, vagy kötegelt letöltés indításával minden ládaadatot a telefonra tölt, ami onnantól offline elérhető és manuálisan frissíthető (vagy automatikusan, beállítás kérdése).

A térképeket a térképcsempék gyorsítótárazásával lehet offline elérhetővé tenni, jelenleg a 20 rétegtípus kb. fele lementhető így. A térképekre rátétrétegként fel tudod rakni a tuhu és OSM turistarétegeit, a közkutak 15.000+ kutas adatbázisát, több, mint 200 instant túra útvonalát és még egy rakás egyéb funkció van..

Én is azt javaslom, hogy tedd fel mindkét hazai appot, próbáld ki és meglátod melyik tetszik. A Geoládákban tudok segíteni emailen, ha elakadsz.
[előzmény: (4254) A.G.S., 2021.10.07 17:50:46]

A.G.S.hozzászólásai | válasz erre | 2021.10.07 17:50:46 (4254)
Sziasztok!

Elnézést, ha hosszú amit írok, de szeretném egyértelműen elmondani a kérdésemet.

2011-ben vásároltam egy Sony Xperia Go telefont (Android 2.3.7), amire Navitel 5.0.2.721 szoftvert telepítettem. Sajnos a pontos letöltési helyre már nem emlékszem, de az szinte biztos hogy innen, vagy a turistautak-ról szereztem hozzá Magyarország turistatérképet (vagy a navitel-es peter68-ról, ami azóta megszűnt). A lényeg, hogy ez olyan térkép, amiben benne vannak a geoládák is, azokat nem telepítettem külön (nyilván akkori állapot, amikor a térképet telepítettem). Vagyis ha csak simán megyek az erdőben és nézem a térképet (offline!), akkor látom, ha van a képernyőn geoláda. Ha látom a láda ikont és a nevét (GC...), akkor rábökhetek, és ekkor megjelenik a ládáról egy nem is annyira rövid leírás, aminek az elején a "WAP"-os rész is megtalálható. Innen szoktam kinézni, pl. hogy "Kidőlt fa tövében", stb. Mindez ma is tökéletesen működik.

10 év után most vettem egy további telefont (Ulefone X7 Pro, Android 10), mert a Sony GO-nak a GPS-e sajnos nagyon lassan talál jelet. Erre is szerettem volna telepíteni az eddigi bevált rendszert, de úgy láttam, hogy a Navitel-el már nem érdemes szenvedni (a régi verziót nem tudom telepíteni, próbáltam). Ezért itt utánaolvasva ORUX-ot és Locust is telepítettem.

Általában nem ládázni, hanem túrázni járok, de ha útközben a térkép nézegetésekor látom hogy van láda, akkor megkeresem. A problémám az, hogy egyik szoftverben (Orux, Locus) sem tudom megoldani, hogy keresés nélkül, automatikusan látszódjanak a geoládák, mint a Navitelben. Van erre valami megoldás? (A láda listát letöltöttem Orux-ba, és tudom használni, de ehhez keresnem kell a láda listában.)

Szintén érdekelne, hogy arra milyen OFFLINE megoldás van, hogy a ládáról ne csak a minimális infót mutassa az ORUX, hanem a Navitelhez hasonlóan a láda "teljes" szövegét, ládaleírást.

(g:hu+ kipróbáltam itthon, de itt is keresni kell, és az igazi probléma az, hogy nem akarok 2 szoftvert egyszerre használni túrázás közben, hátha látok egy ládát...)

Nem tudom, hogy lehet ide képet betenni, ezért google drive-ra feltöltöttem két képernyő mentést a Navitelből. Az egyiken az látható, hogy milyen módon látható a geoláda a térképen, a másikon pedig az, hogy milyen szöveget mutat, ha a ládára rábökök.

https://drive.google.com/drive/folders/1bxKy2wik3_i40MSXe6PVzQ69gDC-axzu?usp=sharing

Előre is köszönöm a segítséget!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók