turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2019.08.30 13:14:25 (2587)
Szia eFeS! Rég beszélgettünk :-)

1. Bejelentkezés.
Több oka van, hogy bejelentkezéshez kötjük a legtöbb szolgáltatást.
Ebben a konkrét esetben (csak azokat a ládákat akarom látni, amiket én még nem találtam meg) tudnia kell a processznek, ki kéri a ládalistát, különben nem tudja megmondani, melyik ládát [nem] találta meg.
Aztán meg, ha a látogató összetett kéréssel fordul a szerverhez, nem korlátozzuk, de mivel legtöbbször erőforrásigényes a kérés kiszolgálása, bejelentkezéshez kötjük. Régebben visszaéltek azzal, hogy láthatatlanul tölthettek le hatalmas adatmennyiségeket, öncélúan, órákon át ugyanazt, de most már szem előtt vannak.

2. Az útvonal mentén szeretném látni a lehetséges ládákat.

'Jó lenne ha...' indítás talán jobb lett volna :-)

Ugyanezt az ötletet már felvetette valaki, el is kezdtem vele foglalkozni, majd félretettem, voltak fontosabb feladatok. Nemsoká előveszem. Nem nagy munka, a szükséges rutinok megvannak.
Megjegyzem, az online útvonaltervezőnknek is van olyan funkciója, amely összegyűjti egy megjelölt pont körüli geoládákat és megmondja, a lekérdező melyiket [nem] találta meg. Primitívebb a GeoMap-nél, mert a multi és segédpontokat nem mutatja. Aki társasággal megy, megadhatja útitársai neveit is, ha itt regisztrálva vannak, egyből azt is megmondja melyikük melyik ládát [nem] találta meg. Tervezésre kiváló.
Csak ezt a funkciót kell kiterjeszteni a megtervezett útvonal (vagy feltöltött track) melletti ládák kigyűjtésével. Szólok, ha megvan.

a geomap is lassan frissül, de ez még elviselhető
Kizárt. A GeoMap a szerveren dolgozik, mint az API, mint az útvonaltervező, mint a többi processz, közvetlenül hozzáfér az adatbázishoz.

3. ...7db ládaoldalt nyitottam meg. A videó hossza több, mint 7 perc...
nginx-re váltás után hasonlót tapasztaltunk a Garmin térképgenerálásnál, két-háromszorosára ugrott a futási idő. Szerencsére ebben az esetben az üzemeltető szív, nem a felhasználó.
[előzmény: (2584) eFeS, 2019.08.30 09:44:19]

eFeShozzászólásai | válasz erre | 2019.08.30 09:44:19 (2584)
Leírom az én helyzetemet, hátha ez akkor közelebb visz a megoldáshoz.

1. Bejelentkezés. Miért? Mert új geotúra-útvonalat tervezek és az új útvonalon csak azokat a ládákat akarom látni, amiket én még nem találtam meg. Tehát az, hogy nem lépek be az oldalra, nem opció.

2. Ládák térképre helyzése - GeoMAP
Az ok ugyanaz: autóval megyünk az ország egyik végéből a másikba. Az útvonal mentén szeretném látni a lehetséges ládákat. (a geomap is lassan frissül, de ez még elviselhető..)

3. Egy adott területen fogom, és a lehetséges ládákat egymás után - igen, párhuzamos ládaoldal-megnyitás - megnyitom egy-egy fülön.

Csatolok egy videót, amin ezt be is mutatom. 7db ládaoldalt nyitottam meg. A videó hossza több, mint 7 perc.... Ez alatt 3db láda oldala töltődött be teljesen, 3db majdnem teljesen (látható volt már majdnem minden, de még "pörgött" a töltést jelző ikon),és 1db ládaoldal esetében pedig már timeout-al elszállt az nginx.

https://www.tatrai.hu/geocaching/gchu_ladak_betoltese-190830.mp4

Mindezt teszem egy Corei7-es, 16GB-s gép előtt, gigabites link mögül az akadémiai hálózatról, Linux alól, 0.3-as load-dal...


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók