turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Ajtonyhozzászólásai | válasz erre | 2019.02.01 12:21:10 (6720)
Én is így gondoltam, lehet, hogy egy vendéglátó-helynél bőven elég az a pontosság, amit a g.earth alapján valaki belő otthonról. De a "majdnem láda" POI-nál azért talán jó lenne, ha a Bejelentő tényleg járna a helyszínen.
[előzmény: (6717) olahtamas, 2019.02.01 09:21:44]

olahtamashozzászólásai | válasz erre | 2019.02.01 09:21:44 (6717)
Nehéz meghatározni, hogy mi a helyes koordináta!
Sokan nem is tudják jól használni a GPS-t, vagy nincs idejük foglalkozni vele, hanem kutyafuttában leböknek egy pontot.
De nincs ezzel nagyobb baj, ha egy kocsma valójában 50 méterrel mellé van téve a POI-ban, akkor is megtalálja azt, akinek szüksége van rá.
Sokkal fontosabb, hogy van a környéken kocsma, vagy épp megszűnt, mint az, hogy cm pontosan hol van a helye.
Természetesen ha valaki beméri pontosabban, akkor célszerű javítani a koordinátákat, ill. lehet hozzá fotókat is tölteni.
[előzmény: (6716) Ajtony, 2019.02.01 07:39:47]

Ajtonyhozzászólásai | válasz erre | 2019.02.01 07:39:47 (6716)
Nem tudom, mennyire jellemző, de érdekes dolgokat tapasztaltam. Megadott pontra POI-t jelentek be, meg is jelenik. Nézem a "közeli pontok"-at, látom, elég közel van, és gyanús az elnevezése. Valóban, ugyanazt mutatja meg, mint az én új POI-m, de nem helyes koordinátákkal. Ezért is jelenhetett meg az én POI-m a helyes koordinátával. De mi lehet az oka a régi POI közelítő koordinátáinak? Véleményem az, hogy az illető soha nem járt a helyszínen, hanem egyszerűen bejelentette térkép vagy más forrás alapján, fotók, leírás nélkül. Már régebben is tapasztaltam, hogy rengeteg ilyen bejelentés van. Mármost ha kocsmahivatalt meg buszmegállót így jelentenek be, az engem nem zavar. De van egy más kategóriájú POI is. Ez az, amire a gc.hu moderátorok azt írják, hogy ládát nem érdemel, de mint érdekesség, legyen POI. Az ilyen színvonalú helyeknél jó lenne, ha nem találomra lennének bejelentve, hanem ha szerény mértékben is, de ládához hasonlóan lennének fotók és többé-kevésbé színvonalas leírás. Vagyis olyan POI lenne, amit a bejelentő felkeresésre ajánl.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók