turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2018.10.15 13:05:45 (77197)
Egyetértek e témában az előttem szólókkal. Én majdnem egy évig ládáztam és túráztam okostelefonnal és ez alapján döntöttem úgy, hogy kell nekem egy túra GPS. Tavaly ősz óta a GPS-t a túra trackjének rögzítésére, tájékozódásra használom. Állandóan ott lóg a hátizsákom pántján. Két feltöltött AA-s aksival egész napos használat mellett alig fogyaszt, így tudom, hogyha netán több napos sátras túrára mennék, vagy valamiért eltévednék, vagy baleset miatt kint rekednék az erdőben, akkor is bírni fogja. (és persze mindig viszek feltöltött pót aksikat is). A telefont pedig ládázásra használom és csak a láda közelében veszem elő a ládakeresés, logkészítés idejére.

(Ez nem tartozik szorosan ide, de azért hátha fontos számodra: egyelőre telefonnal fotózom, mert egy nagy tükörreflexes fényképezőgépem van, de azt hosszú túrákra nem cipelem magammal. Tervbe van véve egy jobb minőségű, de azért méretben kicsi kompakt gép vásárlása. Ha sokat kirándulsz, akkor előbb-utóbb fotózni is akarsz majd, így elő fog kerülni a nagy és jó gép, kontra kicsi, de könnyen előkapható kisgép kérdésköre, mert a mobillal fotózásnak is vannak korlátai)

Nekem a powerbankos használat nem jött be. Igaz nem volt kiépített helye, ott zötykölődött a telefon a zsákomban összekötve a powerbankkal, többször kicsúszott, megtörött a kábel. Lehet, hogyha körültekintőbb vagyok, akkor nincs ilyen gond, de nem voltam. ;-)
[előzmény: (77190) Ádi & Ivi, 2018.10.14 09:15:12]

Ádi & Ivihozzászólásai | válasz erre | 2018.10.14 09:15:12 (77190)
Sziasztok !

Technikai kérdésünk van ami a következő :

Érdemes túra gps-t venni túrázáshoz, geocachinghez vagy elég egy okostelefon is ? Kezdő túrázók vagyunk.
iPhone 6s készülékünk van, arra letöltöttük a “Geoládák” appot, ami a turistautak térképet használja és frankón végig tudtuk követni a mozgásunkat a Kékesre menet. Akkor is pontos pozíciót mutatott, amikor nem volt térerő vagy mobilnet. Komolyabban szeretnénk túrázni a jövőben és felmerült a gps vétel kérdése, de nem tudjuk, hogy mivel jobb egy szimpla gps mint a telefon, amivel tapasztalatok alapján ugyanúgy el tudunk jutni A-ból B-be. Vannak Powerbankok is amikkel folyamatosan tudjuk tölteni a telókat.
Szóval venni vagy nem venni GPS-t ?
Köszi a válaszokat.
Szép napot.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók