turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2015.08.22 09:07:02 (6372)
Csupán jóindulatilag tanácsolom:
Foglalkozzál valami mással (séta, olvasás, tyúknevelés, stb.), hisz ilyen borzasztóan jogsértő helyzetben nem érdemes tovább térképezéssel foglalkozni.
[előzmény: (6371) alnibell, 2015.08.22 08:41:03]

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2015.08.22 08:41:03 (6371)
Tekintettel arra, hogy az MGKE vezetése a mai napig nem pontosította a 2015. januárban meghozott döntését, annak végrehajtási módját, a magyar nyelv értelmezési szabályai alapján a TuHu 3 tényleges térképi adatbázisához a közvetlen hozzáférés, azokból a tárolt rekordok közvetlen lehívása jogszerűtlen cselekedet volt a döntést követő időszakban is.

"Az MGKE Elnöksége úgy döntött, hogy 2015. február 1-től, a turistautak.hu-ra korábban már feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja."

Ez a mondat azt mondja, hogy a 2015. február 1. előtt feltöltött trekkek, valamint a letölthető térképek használhatók bárki által, ezek együttesét kezeli térképi adatbázisként.

Ha jó fél év nem volt elég, többszöri jelzés ellenére, az ily fokú slendriánság korrigálására, akkor ez számomra egyrészt azt jelzi, hogy a döntéshozót abszolút nem érdekli sem a valós adatbázisok állapota, másrészt az azokkal továbbra is foglalkozni kívánók sorsa, léte. Ezt az érzést csak erősíti az, hogy immár egy hónapja nem működik a Garmin-kimenet generálás, és az ok feltárásához szükséges szerintem triviális lépés mind a mai napig elmaradt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók