turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

kolmadhozzászólásai | válasz erre | 2012.12.30 17:22:11 (5259)
Egyet értek pancserzso hozzászólásával. A térkép nagyszerű és szép! Én 2009-től használom a TUHU-t, még russa kimenettel kezdtem. A mostani raszteres, árnyékolt verzió nagyon jó! De azzal is egy véleményen vagyunk, hogy nincs "reklámozva" és egy egyszerű felhasználónak nehéz hozzáférni. Rengeteg Android-os felhasználó lenne, ha nem online használhatná a térképet, vagy valamilyen adatkorláttal tölthetné le offline. (A terepen ritka a jó 3g, az offline letöltéssel pedig sokan már zoomlevel-ek megadásánál elakadnak). Egy egyszerű felhasználó pedig nem fogja konvertálgatni a térképeket, se MOBAC-ot telepíteni. Szerintem meg lehetne nyitni a raszteres térképet a „nagyközönség előtt” offline letöltésre. Egy SQLite formátumban havonta menteni a túrázós kirándulós tájegységeket. Ez kb 2 Gb tárhelyen elférne (Magyarország 1-13 zoomlevelig, a tájegységek meg 13-17 zoomlevelig). Egy weboldalról letölthető lenne, vagy akár bekerülne a Google Play-be. Azt írjátok, hogy a raszteres térkép még nincs kész. Egy térkép soha sincs kész, a mostani állapot tökéletes túrázáshoz, kiránduláshoz. A városi közlekedéshez van rengeteg házszám szintű térkép, ingyenes is és lassan Street View is, viszont a Börzsönyt nem fogják felmérni :) Az Oruxmaps legutóbbi frissítése óta DEM adatokkal támogatva 3D-ben jeleníti meg a raszteres térképeket, amiben az árnyékolt TUHU gyönyörű! Még egyszer le a kalappal minden trackelő és rajzoló előtt. Az oldalt egy "Rockenbauer továbbgondolt missziónak" tartom, csak ne váljon belterjessé és öncélúvá a projekt.
[előzmény: (5251) pancserzso, 2012.12.28 20:50:39]

pancserzsohozzászólásai | válasz erre | 2012.12.28 20:50:39 (5251)
Teljesen véletlen találtam csak rá, hogy létezik map.turistautak.hu (meg terkep meg maps redirectol ide), ami egy eszméletlen jó térkép! Az opciói meg az árnyékolása egyszerűen szuper! Ismertem a hostcityset is (szintén tök véletlen, Locus-ban bukkantam csak rá), és az is jó volt, de ez még sokkal jobb.

Annyit szeretnék kérdezni, hogy miért nincs ez a térkép mindenhol linkelve/reklámozva még? Ezen az oldalon kb. 10 féle térkép van, linkek felül, oldalt, külön oldalon, stb. Plus a gc-n is vagy 5 féle térkép link, Java, Google Earth, fene tudja mi, amik közel sincsenek ehhez a térképhez. Miért nincs ez még agyonreklámozva? Pedig egyszerűen zseniális!

A másik nagyon jó, az a openmaps.eu vektoros offline térképei. Szintén sehonnan nincs linkelve, egy nap volt mire megtaláltam, hogy egyáltalán létezik. Ezzel a kettővel végre lehet egy Androidos telefont tökéletesen használni offline-online módban. OK, ez sajnos még nincs azon a szinten, mint a Garmin volt, de ha így fejlődik, akkor hamar akár ott is lehet. Nem akartok hivatalosan Mapforge kimenetet + színezést Locushoz Oruxhoz? Úgy mint az http://www.openandromaps.org/ aki egyszerre fejlesz térképet meg színezést Locushoz, Oruxhoz. A vektoros OSM térképek közül messze a legjobb.Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók