turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Track-adatlap
Track neve:Macskalik-barlang - Pula
-nem volt GPS-vételt zavaró körülmény (lombkorona, házak, autó teteje, nyakban lógatott GPS, interferencia)
-kalibrált barométeres magasság-adatok
+végig jó műholdállás
+nem szakad a track menet közben
-oda-vissza track a teljes útvonalról
-útkereszteződések bejárva (legalább 20 méter irányonként)
-felesleges részek levágva
+trackek és útpontok elnevezései beszédesek
+vázlat készült a csomópontokról
-minden lehetséges csomópont megjelölve
-magam szerkesztem a térképre
Tájegység:Balaton
Felhasználó:Gabeszosz
GPS típusa:Garmin GPSMAP 60CSx
Logolás jellege:távolság-alapú (10 m)
Bejárás módja:gyalog
Feldolgozta:tibbi, 2007.08.26 16:22
Néhány nappal ezelőtti Ajka-Nagyvázsony túrámból szeretnék egy részletet megosztani veletek. Mindenkinek hasznos lehet, aki a Macskalik-barlangtól (csingervölgyi Multi-cache harmadik pontja egyébként) Pulát (vagy Vigántpetendet) szeretné becélozni.

----------------------

A ZÖLD színű track maga a tracklog. Magassági adatai nem kalibráltak, a készülék auto-kalibrációs módban volt.

Az általam "ösvénynek" nevezett szakaszok javarészt valójában erdészet által használt (vagy valaha használt) kétnyomvonalú utak, de a termetes kövek, gallyak, buckák, stb. miatt kocsival általában nem járhatók. Minden út, hacsak másképp nem jelölöm a trackek, útpontok nevében, ilyen típusú. Szerintem ösvényként érdemes jelölni a térképen.

----------------------

Északról dél felé haladva:

Az aszfaltút keresztezése után murvás út vezet tovább dél felé, amelyet remekül ledöngöltek már, így szalonautóval is járható anélkül, hogy az alját összevernék a kavicsok.

A PIROS trackkel megjelölt szakasz "CSAK bejárást" jelöl, kereszteződések rögzítése nélkül (amúgy mindkét oldalt rengeteg leágazás volt).

Én ugyan a jelzett helyen letértem erről az útról, de ugyanezen murvás szakasz feltehetőleg továbbvezet, és eléri azt a pontot, ahol később visszatértem rá. Ezt SÖTÉTCIÁN szakasszal jelöltem, ez bejárva nincs, ne rajzoljátok be.

Letérve kis erdei utakon, ösvényeken haladtam tovább. Innen már az összes elágazást rögzítettem, a megtalált kereszteződések felderítetlen ágait KÉK trackkel jelöltem (ez csak irányt jelöl!).

Van egy LILA track, amely egy ugyan bejáratlan, de látótávolságon belüli és nyílegyenes szakaszt jelöl. Kérlek ez alapján ezt rajzoljátok a térképre.

Az erdei szakasz feltehetőleg hosszabb, mintha a murvás úton maradtam volna, de a hangulata és a kilátás miatt (még a Balatont is látni), megéri a kerülő. Két szakasz is kínál kilátást, nekem ebből a ponton áthaladó tetszett inkább. A kilátópontoktól délre amúgy vége az erdőnek, bokros-gazos mező van, egészen a murvás útig. Utóbbira két ponton is vissza lehet térni, evidens a rövidebbet választani.

Később a murvás út egy aszfaltútba fut, erről alig pár méter megtétele után le is kell térni, egy újabb kis erdei útra. Innen javarészt erdős a környezet, olykor kis tisztással tarkítva. Néhol pár méteres szakaszokon nehezen járható.

Az erdei út egy - az Öcs-Pula főúttal párhuzamosan futó - földútba torkollik. A földútról a jelzett ponton lehet az aszfaltútra kijutni. Ezen be lehet sétálni Pulára, vagy ugyancsak a ponton a főútról délre letérve, a szántó szélén futó füves úton érhetünk el a temető mellé, onnan pedig aszfalton a tapolcai főutra. Aki Vigántpetendnek megy, jobbra kanyarodjon ki.


A feltöltött fájl:
TRACK_Pulara.gdb (megtekintése a raszteresen)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók