turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Vgyurihozzászólásai | válasz erre | 2013.10.20 15:00:25 (64916)
Nem gond, lustaság fél egészség :-)

Viszont akkor átemelek ide egy a POI leírásban felvetett problémát.

Istennek tetsző dolog lenne az arborétum információs tábláján levő összes objektum felvétele, sok keresgélést meg lehetne takarítani a parkot bejáróknak, az információs tábla ugyanis csak felkelti az étvágyat.

De én ezt a rendelkezésre álló 50 perc alatt nem tudtam vállalni, ezzel szemben az információs táblából szimpla fotó alapján csináltam egy párméteres pontosságú OziExplorer térképet. Fel is vettem volna a pontokat, ha a táblán nem kizárólag a növények latin neve lenne. Aki ebből magyar nevet tudna adni a növényeknek, megcsinálhatná.

Persze nem az én térképemről kellene a végleges koordinátákat leszedni, az csak kiinduló pont. (Bár a jelenlegi helyzetnél még így is jobb, a párméteres pontosságú koordináta alapján már meg lehet találni a feliratozott fát.) Ha ez már megvan, akkor ennek alapján valaki, aki megy az erdőkertesi arborétumba, megkereshetné a pontokat és GPS-el pontosíthatná. És egyúttal körüljárhatná a tavat, mert hiányzik az út szempontjából tökéletes térképről. (Nem volt nálam bekapcsolva a trackrögzítés.)
[előzmény: (64915) Old Fairy, 2013.10.20 14:39:04]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.20 14:39:04 (64915)
Ha nem gond, hogy nem a saját neved alatt szerepelnek a POI-k, akkor track-ben töltsd fel és egy térképszerkesztő majd rögzíti.
[előzmény: (64913) Vgyuri, 2013.10.20 13:56:49]

Vgyurihozzászólásai | válasz erre | 2013.10.20 13:56:49 (64913)
Csapdába estem: felvettem az erdőkertesi arborétum legfontosabb objektumainak a koordinátáját. De POI-ként csak egyenként tudom feltölteni? Hogy tudnám "csordában"? Akkor trackként adjam be?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók