turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Fgghozzászólásai | válasz erre | 2012.02.17 15:00:29 (52552)
1) +1
2) +1

3) Rákerül a kimenetre, piros pöttyözöttel, de minden paramétere levágva, pőre timezone-ként. Nem kiemelve, nem vastagon, nem túristautként
- A "minden paramétere levágva"-val nem értek egyek! "Nem kiemelve, nem vastagon, nem túristautként" rendben, de az utcanevében/labelben maradjon meg tervezett jelzés szövege. (így látszik hogy CSAK felmérendő, és a zarándokok/trackelők is végigkövethetik a TZ-t) -->> a kimenetgyártó ne állítsa át vastag pirosra.

4) majdnem 4b: kiemelést ne kapjon, de a kimeneten látszódjon, hogy ott van egy tervezett jelzés.

(szerintem)
[előzmény: (52447) oli_b, 2012.02.16 09:42:53]

oli_bhozzászólásai | válasz erre | 2012.02.16 09:42:53 (52447)
Szerintem a felmérendő útcsonkokat hagyjuk meg, mert az mutatja, hogy egy adott kereszteződésből van valamerre leágazás, és lehet arra menni trekkelni. Ez fontos.

Összefoglalhatom, hogy kábé most hogy állunk a témával?

1) Nem út --> Vagy ne kerüljön a kimenetre, mert nem út, vagy pedig piros pöttyözöttel, minden paramétertől és label-től megfosztva, pőre timezone-ként
2) Track=0 --> Rákerül ahogy eddig, két pöttyel, mert jó bizonyossággal van út, csak még nem ment végig rajta senki, ezért nem méter pontos, de tuti biztos hogy kb ott van egy út
3) Felmérendő --> Rákerül a kimenetre, piros pöttyözöttel, de minden paramétere levágva, pőre timezone-ként. Nem kiemelve, nem vastagon, nem turistautként, még ha 28 jelzést ráírtunk label-be, akkor sem
4) Az út oké, de a turistajelzés tervezett --> Na itt el kellene dönteni hogy mi legyen
4.a) Megjelenítjük a kimeneten a tervezett jelzést is, és kiemeljük az utat mint turistaút -- ennek a veszélye az, hogy a naiv túrázó arra jár, keresi a piros jelzést, de nincs ott a terepen. Viszont a jelzésfestőknek milyen jó, mert a default garmin kimeneten ott van, hogy mit kell még felfesteniük.
4.b) A tervezett jelzés nem megy a kimenetre csak az érvényesen felfestett. Itt akkor figyelni kell azt is, hogy a tervezett mellett élő jelzése van-e az útnak, mert ha nincs, akkor nem emeljük ki, de ha van, akkor meg igen. (Magyarul hogy az összes tervezett jel levétele után marad-e még label az úton - eszerint kivastagítani). Ennek az előnye az, hogy a naiv túrázónak az van a kütyün ami a valóságban, nem csalódik és nem téved el. A jelzésfestőknek viszont saját layert kell nézegetni jeltzésfestéshez, mert a default kimeneten nem lesz rajt.
[előzmény: (52442) olahtamas, 2012.02.16 08:52:41]

olahtamashozzászólásai | válasz erre | 2012.02.16 08:52:41 (52442)
És még a témához egy megjegyzés:
Ha azt határozzuk el, hogy a térképet alapvetően nem magunknak, hanem az egyszeri túrázóknak csináljuk, és nem jelenítjük meg számukra a felmérendő utakat, az mennyire fogja majd vissza a beküldött trackek mennyiségét és minőségét.
Talán valami kérdőívet kéne rittyenteni vagy más statisztikát csinálni a trackfeltöltéekről, hogy mi inspirálta a track beküldőjét?

Lehet, hogy egy külön trackelői fólián használt térképeket inkább a hozzáértők használnák, így valamivel minőségibb trackeket kellene feldolgoznunk?
Bár az átautóztam az országot geoládázás közben, csináljatok vele amit akartok című trackektől valószínűleg így sem szabadulunk meg.

Tovább rágva magamban a témát arra jutottam, hogy nekem az lenne a legjobb:
1. megmaradna a jelenlegi garmin kimenet, csak alsóbb sorokban jelenne meg apró betűvel
2. a többiek számára meg lenne egy olyan kimenet, amilyet szeretnének.

számomra ugyanis bonyolítaná a helyzetet, ha még egy fóliát kellene kapcsolgatnom, mert már így is évente kellene billentyűzetet cserélnem a sok nyomkodás miatt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók