turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

pgyphozzászólásai | válasz erre | 2019.09.16 13:46:28 (2637)
Köszi!
Akkor ezek szerint jól emlékeztem, hogy valamikor régen láttam a fájlkezelőben mappát.
Most csak amiatt kérdezem, mert szeretnék tárhelyet felszabadítani, a ládák képeire nincs szükségem és szerintem ezek is a programoktól veszik el a helyet. Tudom, vegyek új telót nagyobb tárhellyel...
[előzmény: (2636) bigmick, 2019.09.16 12:10:33]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2019.09.16 12:10:33 (2636)
Egy olyan, más alkalmazások által nem hozzáférhető mappába, amit az android oszt ki neki.
Régebben ez nem így volt (bármely file-kezelővel megnyitható mappája volt a g:hu-nak, amit akár a külső sd-kártyára is rakhattál), de aztán az android 4.4-től kezdve a Google elkezdte beszigorítani a külső sd-kártya hozzáférhetőségét, míg mostanra (android 8 óta) lényegében ott tartunk, hogy az sd-kártya egy cserélhető média tároló, ahova a rendszerrel szállított, beépített programok írhatnak, mások meg használhatják az oda rakott kép-/hang-/videó állományokat.
Az alkalmazások saját célra használt adatainak tárolására marad az elsődleges (belső) tároló.
Ide elvileg még írhatna egy alkalmazás kvázi nyilvánosan elérhető helyre is, de a Google sugallata az, hogy inkább minden alkalmazás kap egy saját, bekerített, védett tárolóterületet, ahova más alkalmazás nem lát bele, nem tud illetéktelenül belerondítani, bla-bla-bla.
Reálisan egyetlen előnye(?) van ennek a módinak: ha úgy döntesz, hogy egy alkalmazást eltávolítasz a telóról (uninstall), akkor biztos nem marad szemét az alkalmazás után, mert az uninstall automatikusan kiüríti a hajdanvolt alkalmazásnak fenntartott tárhely részt is.
[előzmény: (2635) pgyp, 2019.09.16 10:40:33]

pgyphozzászólásai | válasz erre | 2019.09.16 10:40:33 (2635)
A g:hu hova menti a letöltött ládákat, fényképeket stb? Régebben megtaláltam, de most nem adott releváns eredményt a g:hu, g.hu, geo, gc keresőszavakra.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók