turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Jujuhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.20 14:04:30 (203)
Esetlegesen a felhasználói beállításoknál egy beállítás (pipa): szeretném a térképet látni / nem szeretném
Illetve mobiltelefonon szeretném / nem szeretném
És akkor mindenki örülne 😃
[előzmény: (202) Old Eye, 2016.12.20 11:08:51]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2016.12.20 11:08:51 (202)
Ahány felhasználó, annyiféle igény, mindegyik jogos. Nincs olyan megoldás, mely kielégíti az összes igényt, de közelíteni lehet.

Jómagam kedvelem gusty Geomap-jét, vulgárisan: tökjó!
Magamban egyenlőségjelt teszek a MapSource és a Geomap közé, az előbbi nyomvonalakra, útpontokra, az utóbbi geoládákra fókuszál, a térképek mindkettőnél csak körítések. Lényeges különbség a két rendszer között az, hogy a MapSource koordinátákkal, a Geomap geoládákkal pozicionál az éppeni térkép megfelelő részére.

Túrázom. Útjaim tervezésekor többnyire az új raszteressel nézem a kiszemelt területet. Nagy segítség, hogy kényelmesen, egy pöccintéssel váltogatni tudok a más-más szempontok alapján felépített térképek között, azonban arra is kíváncsi vagyok, az adott területen milyen geoládákat vadászhatok le, a Geomap-pel előlről kell kezdenem a tájékozódást.

Gusty, ha kiegészíted a Geomap hívását olyan ficsörrel, amely koordináta beadásra egyből a kívánt területet látjuk - nemcsak a kesserek, hanem a főleg túrázók is ugorni fognak rá.
[előzmény: (200) becko, 2016.12.20 08:44:58]

beckohozzászólásai | válasz erre | 2016.12.20 08:44:58 (200)
A Geomap után feleslegesnek érzem ezt a fejlesztést, mert ott minden pontot látok teljes ablakban, itt meg csak az adott ládát kicsi ablakban.
Ha a térkép miatt lassul az oldal betöltése akkor nem csak felesleges, hanem káros is.
Én is csak az esetek töredékében nyitom meg a térképet, hiszen én útvonalakat akarok tervezni, tehát letöltöm egy régió minden pontját aztán csak MapSource-ban dolgozom tovább.

[előzmény: (185) Fazék, 2016.12.19 20:19:02]

Fazékhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.19 20:19:02 (185)
Egy újabb fejlesztés jutott célegyenesbe (aka. végső béta / RC1) gusty billentyűzetének hála. Úgy tudjátok kipróbálni, hogy egy ....caches.geo?... alakú URL-t ....cachesG.geo?... alakúra változtattok a böngésző címsorában.
Pl. így: http://www.geocaching.hu/cachesG.geo?id=5114

A koncepció nagyjából végleges, sokat gondolkodtunk már rajta. De, lszi, teszteljétek, jól megindokolt módosítási javaslatot szívesen figyelembe veszünk, a még megmaradt hibákat természetesen javítjuk. Élesítéskor majd a bal oldali oszlopból töröljük a térképhivatkozásokat, valamint a fejlécből is a 2 térkép linket.

Teszteljétek, próbálgassátok! Köszi.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók